Bábovka z vaječného likéru

65 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůCukr krupice
    • 300gramůMouka polohrubá
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 250mililitrůOlej stolní
    • 5kusůVejce slepičí
    • 1kusCukr vanilka
    • 250mililitrůKoňak vaječný
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
879 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
49 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
106 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce s cukrem krupicí a s vanilkovým cukrem ušleháme v míse do hladké pěny.
  • 2
    Za stálého míchání přilijeme olej a čtvrt litru vaječného likéru. Postupně vmícháme polohrubou mouku, kterou jsme promíchali s práškem do pečiva.
  • 3
    Nalijeme těsto do vymazané a vysypané formy. Dáme do předehřáté trouby a pečeme 45 min.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.