Bábovka z vaječného likéru
65 min.
Ingredience
- 200gramůCukr krupice
- 300gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 250mililitrůOlej stolní
- 5kusůVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 250mililitrůKoňak vaječný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
879 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
49 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
106 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Vejce s cukrem krupicí a s vanilkovým cukrem ušleháme v míse do hladké pěny.
- 2Za stálého míchání přilijeme olej a čtvrt litru vaječného likéru. Postupně vmícháme polohrubou mouku, kterou jsme promíchali s práškem do pečiva.
- 3Nalijeme těsto do vymazané a vysypané formy. Dáme do předehřáté trouby a pečeme 45 min.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.