Bábovka ze zakysané smetany
75 min.
Ingredience
- Na formu
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- Těsto
- 250gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 120gramůTuk Hera jedlý
- 1kusCukr vanilka
- 8kusůVejce slepičí
- 150gramůZakysaná smetana
- 1lžíceKakao - prášek
- 150gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný sníh.
- 2V míse utřeme Heru s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a se žloutky. Vmícháme zakysanou smetanu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka přimícháme sníh.
- 3Polovinu těsta vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Zbylé těsto promícháme s kakaem a nalijeme na světlé těsto do formy.
- 4Bábovku zvolna pečeme v troubě vyhřáté na 160°C 50-60 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 6. 1. 2016
Bábovka ze zakysané smetany
Bábovka je vláčná, jemná, vynikající. Příště zkusím s celozrnou špaldovou moukou. Díky za tip.🙂