Bábovka ze zakysané smetany

75 min.
Česká republika

Ingredience

  • Na formu
  • Těsto
    • 250gramůMouka polohrubá
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 120gramůTuk Hera jedlý
    • 1kusCukr vanilka
    • 8kusůVejce slepičí
    • 150gramůZakysaná smetana
    • 1lžíceKakao - prášek
    • 150gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme pevný sníh.
  • 2
    V míse utřeme Heru s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a se žloutky. Vmícháme zakysanou smetanu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka přimícháme sníh.
  • 3
    Polovinu těsta vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Zbylé těsto promícháme s kakaem a nalijeme na světlé těsto do formy.
  • 4
    Bábovku zvolna pečeme v troubě vyhřáté na 160°C 50-60 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 6. 1. 2016
Bábovka ze zakysané smetany
Bábovka je vláčná, jemná, vynikající. Příště zkusím s celozrnou špaldovou moukou. Díky za tip.🙂