Bagna cauda-omáčka s ančovičkami
30 min.
Ingredience
- 8kusůSardelové řezy
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,38litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2004 kcal
Bílkoviny
116 g
Tuky
163 g
Sacharidy
16 g
Vápník
22 g
Železo
502 mg
Postup přípravy
- 1Sardelové řezy omyjeme a najemno rozmixujeme. Poté je spolu s prolisovaným česnekem podusíme na rozehřátém másle.
- 2Mezitím svaříme smetanu, dokud se neodpaří na polovinu množství. Metličkou ji přišleháme k sardelím a již nevaříme.
- 3Omáčka je vhodná jako horký dip, v němž můžeme namáčet různé druhy zeleniny jako fondue.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.