Baklava z listového těsta

65 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
36 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto rozválíme na 3 mm silný plát a dáme ho na vymazaný plech.
  • 2
    Rozsekané ořechy smícháme se 2 bílky a 2 lžícemi cukru. Vzniklou náplň klademe na prostředek těsta. Těsto ohneme přes náplň a okraje přitiskneme pevně k sobě. Baklavu rozkrájíme na 5 cm široké pruhy, které potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 175 °C.
  • 3
    Mezitím přichystáme sirup. Vodu smícháme s cukrem a vaříme do úplného rozpuštění cukru, poté zvýšíme teplotu a necháme 10 minut zprudka provařit. Přilijeme citrónovou šťávu.
  • 4
    Připraveným sirupem zalijeme ještě teplé upečené těsto, necháme dobře vsáknout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.