Baklava z listového těsta
65 min.
Ingredience
- 400gramůCukr krupice
- 250gramůOřechy vlašské
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůListové těsto
- 1hrnekVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
36 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Těsto rozválíme na 3 mm silný plát a dáme ho na vymazaný plech.
- 2Rozsekané ořechy smícháme se 2 bílky a 2 lžícemi cukru. Vzniklou náplň klademe na prostředek těsta. Těsto ohneme přes náplň a okraje přitiskneme pevně k sobě. Baklavu rozkrájíme na 5 cm široké pruhy, které potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 175 °C.
- 3Mezitím přichystáme sirup. Vodu smícháme s cukrem a vaříme do úplného rozpuštění cukru, poté zvýšíme teplotu a necháme 10 minut zprudka provařit. Přilijeme citrónovou šťávu.
- 4Připraveným sirupem zalijeme ještě teplé upečené těsto, necháme dobře vsáknout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.