Balenka piškotová

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 4kusyVejce slepičí
    • 4lžíceCukr krupice
    • 4lžíceMouka polohrubá
    • 1kusCukr vanilka
    • 1lžíceTuk Hera jedlý
    • 1hrnekMarmeláda jahodová
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
74 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papír na pečení položíme na plech, silně pomažeme ztuhlým máslem a posypeme hrubou moukou.
  • 2
    Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech přidáme cukr, žloutky a zlehka zaprašujeme moukou. Těsto zlehka obracíme, jinak by kleslo. Hotové těsto rozetřeme 3/4 cm vysoko do obdélníkového tvaru na připravený papír. Pečeme na horní drážce ve středně vyhřáté troubě. Je-li plát uprostřed upečený, vyjmeme jej z trouby, sejmeme i s papírem z plechu, položíme na vál horní stranou dolů a po chvíli papír sloupneme. Potřeme marmeládou, sbalíme a necháme vychladnout. Studenou balenku pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.