Balsudžuk
65 min.
Ingredience
- 400gramůCukr krupice
- 4lžíceCukr moučkový
- 100gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 6lžicCukr hroznový (glukóza)
- 2litryMošt hroznový
Počet porcí:
8Postup přípravy
- 1Hroznový mošt nalijeme do hrnce.
- 2Bramborový škrob rozmícháme v trošce vody (3 - 5 lžic) a přimícháme do hroznového moštu s cukrem, který dáme vařit.
- 3Při mírné teplotě a za častého zamíchání uvaříme hustý sirup, dále už nevaříme.
- 4Mezitím na silnější niť (pomocí jehly) navlékneme půlky vlašských ořechů, mezi nimi necháme minimálně 1 cm mezeru.
- 5"Řetěz" ořechů namočíme do sirupu a necháme vystydnout, takže sirup, který se na ořechy zachytil, zatvrdne.
- 6Tento postup opakujeme do té doby, než budeme mít ztuhnutou vrstvu okolo ořechů o síle cca 3 cm.
- 7Nit vytáhneme, ořechy obalíme v moučkovém cukru a necháme uschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.