Balsudžuk

65 min.
Evropa

Ingredience

    • 400gramůCukr krupice
    • 4lžíceCukr moučkový
    • 100gramůMaizena - kukuřičný škrob
    • 6lžicCukr hroznový (glukóza)
    • 2litryMošt hroznový
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
457 kcal
Sacharidy
118 g
Vláknina
25 mg
Cukr
98 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hroznový mošt nalijeme do hrnce.
  • 2
    Bramborový škrob rozmícháme v trošce vody (3 - 5 lžic) a přimícháme do hroznového moštu s cukrem, který dáme vařit.
  • 3
    Při mírné teplotě a za častého zamíchání uvaříme hustý sirup, dále už nevaříme.
  • 4
    Mezitím na silnější niť (pomocí jehly) navlékneme půlky vlašských ořechů, mezi nimi necháme minimálně 1 cm mezeru.
  • 5
    "Řetěz" ořechů namočíme do sirupu a necháme vystydnout, takže sirup, který se na ořechy zachytil, zatvrdne.
  • 6
    Tento postup opakujeme do té doby, než budeme mít ztuhnutou vrstvu okolo ořechů o síle cca 3 cm.
  • 7
    Nit vytáhneme, ořechy obalíme v moučkovém cukru a necháme uschnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.