Banánky z odpalovaného těsta

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Cukr
223 mg
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo pokrájíme. Troubu předehřejeme na 220 °C, plech vyložíme pečicím papírem.
  • 2
    V míse ušleháme vejce.
  • 3
    Do hlubšího kastrolu vlijeme vodu, přidáme sůl a máslo. Zahříváme do rozpuštění másla. Jakmile se směs začne vařit, stáhneme ze sporáku a vsypeme mouku. Mícháme, až se těsto nelepí na stěny kastrolu. Poté postupně vmícháme vejce a dobře vymícháme.
  • 4
    Těsto naplníme do sáčku se zdobítkem a na plechu tvoříme banánky (velikost si určíme podle vkusu). Musíme dělat mezi nimi odstupy, těsto nabude na objemu.
  • 5
    Bánánky pečeme cca 10 minut při 220 °C, poté ještě cca 5 při pootevřené troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.