Banánová bábovka

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
31 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
10 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Banány oloupeme, nakrájíme, dáme do mixéru a rozmixujeme. Přeložíme je do misky, rozklepneme celé vejce, metličkou rozšleháme, vysypeme vanilkový cukr, vylijeme mléko, olej, přisypeme mouku, třtinový cukr, kypřící prášek, dobře promícháme a těsto vylijeme do bábovkové formy, kterou vymažeme slunečnicovým olejem a posypeme hrubou moukou. Formu dáme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 40 minut. Špejlí zapíchneme do bábovky a když na ní nezůstane těsto, je bábovka upečená.
  • 2
    Dozlatova upečenou bábovku vyndáme z trouby, vyklopíme, necháme vychladnout a následovně ji nakrájíme na porce, které pokládáme na talíře a posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.