Banánová bábovka
60 min.
Ingredience
- 400gramůMouka žitná bílá
- 3decilitryMléko kysané acidofilo 1%
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 30gramůCukr třtinový
- 2kusyBanány
- 30gramůCukr moučkový
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 1decilitrOlej z vlašských ořechů
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
31 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
10 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Banány oloupeme, nakrájíme, dáme do mixéru a rozmixujeme. Přeložíme je do misky, rozklepneme celé vejce, metličkou rozšleháme, vysypeme vanilkový cukr, vylijeme mléko, olej, přisypeme mouku, třtinový cukr, kypřící prášek, dobře promícháme a těsto vylijeme do bábovkové formy, kterou vymažeme slunečnicovým olejem a posypeme hrubou moukou. Formu dáme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 40 minut. Špejlí zapíchneme do bábovky a když na ní nezůstane těsto, je bábovka upečená.
- 2Dozlatova upečenou bábovku vyndáme z trouby, vyklopíme, necháme vychladnout a následovně ji nakrájíme na porce, které pokládáme na talíře a posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.