Banánová marmeláda s rumem podle Ládi Hrušky

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
107 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do hrnce.
  • 2
    Přilijeme vodu, citronovou šťávu, cukr a skořici, a vaříme asi 20 minut. Těsně před odstavením přilijeme rum.
  • 3
    Stáhneme z plotny a plníme do zavařovacích skleniček, které necháme vychladnout otočené dnem vzhůru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 26. 3. 2016
Banánová marmeláda s rumem podle Ládi Hrušky
Tomuto receptu dávám palec dolů a nemůžu ho doporučit. O marmeládě nemůže být ani řeči. Měla jsem nadbytek banánů, tak jsem si řekla, že je takhle zpracuju. Dala jsem jen podstatně méně skořice, než uvádí recept, jinak je vše přesně, včetně postupu. "Marmeláda" nezhoustla do potřebné konzistence, aby se dala mazat na pečivo, je to taková polohustá-polotekutá směs, ale chuťově dobrá. Možná, kdyby bylo méně vody. Využiju ji třeba do hustějšího jogurtu nebo tvarohu, ale vícekrát už dělat nebudu.😬
Anonymní uživatel
so 9. 4. 2016
Banánová marmeláda s rumem podle Ládi Hrušky
Vracím se zpět k mému hodnocení tohoto receptu. Tato směs, i když nemá konzistenci marmelády, rodině zachutnala. Hlavně s tučným tvarohem z vaničky, kdy udělám takový krém. Takže beru zpět tvrzení, že už vícekrát dělat nebudu :-)😉