Banánová roláda

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme do něj cukr a postupně po jednom vmícháme žloutky. Nakonec zlehka přimícháme kakao.
  • 2
    Plech vyložíme pečicím papírem, který potřeme máslem. Rozetřeme na něj připravené těsto, vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna upečeme.
  • 3
    Vyjmeme z trouby a upečené těsto ihned svineme do rolády i s papírem. Necháme vychladnout.
  • 4
    Potom těsto rozvineme, na střed podélně položíme poloviny banánu a naplníme ušlehanou smetanou. Znovu stočíme do rolády. Necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.