Banánová rýže s ovocem

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1240 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
63 g
Sacharidy
153 g
Vláknina
6 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přivedeme k varu mléko s kokosem a poté necháme 30 minut táhnout. Procedíme přes síto, do mléka nasypeme cukr a rýži a opět přivedeme k varu. Vaříme přiklopené při mírné teplotě asi 20 minut.
  • 2
    Dva banány podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Společně se žloutkem vmícháme do rýže. Z bílku našleháme sníh, který opatrně vmícháme do rýže.
  • 3
    Připravenou rýžovou hmotou naplníme formičky vypláchnuté studenou vodou a vložíme do chladu.
  • 4
    Zahřejeme pomerančovou šťávu a zbylé babány nakrájíme na plátky. Oloupeme papáju, vyjmeme semena a dužninu nakrájíme na kostičky. Oloupeme liči, vyjmeme semena a kulatým vykrajovačem vydlabeme dužninu z melounu.
  • 5
    Ovoce přidáme do horké pomerančové šťávy a necháme vychladnout. Podle chuti přilijeme rum. Rýži vyklepneme z formiček a podáváme s připraveným ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.