Banánová rýže s ovocem
45 min.
Ingredience
- 600mililitrůMléko polotučné
- 600gramůKokos strouhaný
- 200gramůRýže carnaroli
- 1lžíceCukr krupice
- 4kusyBanány
- 1kusVejce slepičí
- 1kusPapája zralá
- 250gramůLiči
- 1decilitrRum
- 0,5kusMeloun žlutý
- 0,25litrPomerančová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1240 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
63 g
Sacharidy
153 g
Vláknina
6 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Přivedeme k varu mléko s kokosem a poté necháme 30 minut táhnout. Procedíme přes síto, do mléka nasypeme cukr a rýži a opět přivedeme k varu. Vaříme přiklopené při mírné teplotě asi 20 minut.
- 2Dva banány podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Společně se žloutkem vmícháme do rýže. Z bílku našleháme sníh, který opatrně vmícháme do rýže.
- 3Připravenou rýžovou hmotou naplníme formičky vypláchnuté studenou vodou a vložíme do chladu.
- 4Zahřejeme pomerančovou šťávu a zbylé babány nakrájíme na plátky. Oloupeme papáju, vyjmeme semena a dužninu nakrájíme na kostičky. Oloupeme liči, vyjmeme semena a kulatým vykrajovačem vydlabeme dužninu z melounu.
- 5Ovoce přidáme do horké pomerančové šťávy a necháme vychladnout. Podle chuti přilijeme rum. Rýži vyklepneme z formiček a podáváme s připraveným ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.