Banánovka

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
889 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
54 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech s vysokým okrajem vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
  • 2
    V míse rozšleháme vejce a přimícháme všechny tekuté suroviny. Poté přimícháme cukr i vanilkový cukr, mouku, v níž jsme rozmíchali kypřicí prášek. Vymícháme řidší těsto. Pokud bude třeba, přilijeme ještě trochu mléka.
  • 3
    Těsto rozdělíme do dvou nádob. Do jedné části těsta přimícháme kakao, do druhé banány, které jsme pečlivě rozmačkali vidličkou.
  • 4
    Na plech vlijeme banánové těsto, na něj kakaové a pečeme v předehřáté troubě zhruba půl hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 13. 5. 2016
Banánovka
Měla jsem banány k okamžité spotřebě, tak jsem vyzkoušela tuto buchtu. Je trochu nižší, mouku doporučuji smíchat s práškem do pečiva a prosít přes síto, aby se mouka provzdušnila. Je tam docela dost oleje, dala jsem o 60 g méně. Jinak je to taková obyčejná a běžná buchta, nedá se nazvat sváteční. Výhodou je rychlá příprava. Palec nahoru.🙂
Anonymní uživatel
po 26. 9. 2016
Banánovka
Moje první buchta kterou jsem kdy pekl a je moc dobrá. Palec na horu. :D