Banánovka
45 min.
Ingredience
- 230gramůOlej slunečnicový
- 90gramůCukr krystal
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1kusCukr vanilka
- 200gramůBanány
- 1lžíceKakao - prášek
- 270gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
889 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
54 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Plech s vysokým okrajem vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
- 2V míse rozšleháme vejce a přimícháme všechny tekuté suroviny. Poté přimícháme cukr i vanilkový cukr, mouku, v níž jsme rozmíchali kypřicí prášek. Vymícháme řidší těsto. Pokud bude třeba, přilijeme ještě trochu mléka.
- 3Těsto rozdělíme do dvou nádob. Do jedné části těsta přimícháme kakao, do druhé banány, které jsme pečlivě rozmačkali vidličkou.
- 4Na plech vlijeme banánové těsto, na něj kakaové a pečeme v předehřáté troubě zhruba půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 13. 5. 2016
Banánovka
Měla jsem banány k okamžité spotřebě, tak jsem vyzkoušela tuto buchtu. Je trochu nižší, mouku doporučuji smíchat s práškem do pečiva a prosít přes síto, aby se mouka provzdušnila. Je tam docela dost oleje, dala jsem o 60 g méně. Jinak je to taková obyčejná a běžná buchta, nedá se nazvat sváteční. Výhodou je rychlá příprava. Palec nahoru.🙂
Anonymní uživatel
po 26. 9. 2016
Banánovka
Moje první buchta kterou jsem kdy pekl a je moc dobrá. Palec na horu. :D