Banánový chlebíček s datlemi a rozinkami

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme mouku, přidáme změklé máslo a zpracujeme na drobenku. Banány oloupeme, rozmačkáme vidličkou, datle zbavíme pecek a nakrájíme nadrobno, do mísy přidáme rozkvedlaná vejce, cukr, banány, datle, rozinky, sirup a vypracujeme těsto.
  • 2
    Formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem, naplníme těstem, na povrchu uděláme nožem dva zářezy, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C dozlatova.
  • 3
    Chlebíček vyklopíme, necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.