Banánový chlebíček s datlemi a rozinkami
80 min.
Ingredience
- 230gramůSamokypřicí mouka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 90gramůCukr krupice
- 200gramůBanány
- 130gramůDatle
- 2kusyVejce slepičí
- 25gramůTuk
- 30gramůRozinky tmavé
- 40gramůSirup citronový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, přidáme změklé máslo a zpracujeme na drobenku. Banány oloupeme, rozmačkáme vidličkou, datle zbavíme pecek a nakrájíme nadrobno, do mísy přidáme rozkvedlaná vejce, cukr, banány, datle, rozinky, sirup a vypracujeme těsto.
- 2Formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem, naplníme těstem, na povrchu uděláme nožem dva zářezy, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C dozlatova.
- 3Chlebíček vyklopíme, necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.