Banánový koláč s čokoládou
30 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 175gramůCukr krupice
- 400mililitrůMléko zahuštěné neslazené Tatra
- 2kusyBanány
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůČokoláda na vaření
- Těsto
- 125gramůMáslo čerstvé
- 275gramůSušenky zázvorové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
965 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
63 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
3 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme máslo, přidáme rozdrcené sušenky a promícháme. Namačkáme na dno a na stěny formy. Vychladíme, až hmota ztuhne.
- 2Do pánve dáme máslo a cukr. Za občasného míchání zahřejeme, až se máslo rozehřeje a cukr rozpustí. Přidáme kondenzované mléko a za stálého míchání zahřejeme, skoro k varu. Mírně vaříme asi 5 minut. Náplň nalijeme do formy. Dáme do chladničky a necháme vychladnout, až karamelová náplň ztuhne.
- 3Karamelovou náplní pokryjeme stejnoměrně nakrájené banány. Potřeme ušlehanou šlehačkou a posypeme strouhanou čokoládou. Podáváme chlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.