Banánový likér
45 min.
Ingredience
- 7kusůBanány
- 100mililitrůSirup cukrový
- 1lžičkaKyselina citrónová
- 200mililitrůVodka
- 1litrDžus hruškový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1K výrobě likéru budeme potřebovat 6-7 středně velkých banánů.
- 2V nerezovém hrnci přivedeme k varu 1 litr hruškové šťávy. Jakmile bude teplota šťávy na 80°C, vložíme do ní čerstvě oloupané banány, které v tekutině rozmačkáme.
- 3Pak šťávu s banány necháme pomalu vychladnout na 40°C a po hodině vše prolisujeme přes nylonový sáček.
- 4Získáme aromatickou šťávu, kterou necháme 3-5 hodin v chladu. Pak šťávu přefiltrujeme.
- 5700 ml šťávy smícháme s 200 ml vodky a 100 ml invertního cukrového sirupu. Pode chuti přimícháme kyselinu citrónovou.
- 6Likér přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.