Banánový pudink s omáčkou tofé

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
878 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
46 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
2 g
Cukr
84 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Banány oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Vejce rozklepneme a hladkou mouku prosejeme s kypřícím práškem do pečiva.
  • 2
    170 g másla a 180 g hnědého třtinového cukru spolu utřeme, postupně přidáme vejce. Do krému potom opatrně vmícháme mouku s kypřícím práškem a banánové kostky.
  • 3
    Šest středních varných misek vytřeme 20 g změklého másla, vychladíme je v chladničce a pak vysypeme krupicovým cukrem. Připravenou hmotu rozdělíme do misek tak, aby byly do tří čtvrtin naplněny, položíme je do hrnce ve vodní lázni a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě pečeme 10 minut, potom zmírníme na 150 °C a pečeme dalších 80 minut. Po vyjmutí z trouby necháme dezert mírně vychladnout.
  • 4
    Mezitím připravíme omáčku tofé. V rendlíku smícháme zbytek hnědého třtinového cukru a šlehačku, přidáme zbytek másla, zahřejeme a když se cukr rozpustí, omáčku odstavíme.
  • 5
    Vlažný dezert vyklopíme na talířky, přelijeme omáčkou tofé a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.