Banánový pudink s omáčkou tofé
110 min.
Ingredience
- 2kusyBanány
- 2kusyVejce slepičí
- 180gramůMouka pšeničná hladká
- 12gramůKypřicí prášek do pečiva
- 255gramůMáslo čerstvé
- 430gramůCukr třtinový
- 40gramůCukr krupice
- 140mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
878 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
46 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
2 g
Cukr
84 g
Postup přípravy
- 1Banány oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Vejce rozklepneme a hladkou mouku prosejeme s kypřícím práškem do pečiva.
- 2170 g másla a 180 g hnědého třtinového cukru spolu utřeme, postupně přidáme vejce. Do krému potom opatrně vmícháme mouku s kypřícím práškem a banánové kostky.
- 3Šest středních varných misek vytřeme 20 g změklého másla, vychladíme je v chladničce a pak vysypeme krupicovým cukrem. Připravenou hmotu rozdělíme do misek tak, aby byly do tří čtvrtin naplněny, položíme je do hrnce ve vodní lázni a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě pečeme 10 minut, potom zmírníme na 150 °C a pečeme dalších 80 minut. Po vyjmutí z trouby necháme dezert mírně vychladnout.
- 4Mezitím připravíme omáčku tofé. V rendlíku smícháme zbytek hnědého třtinového cukru a šlehačku, přidáme zbytek másla, zahřejeme a když se cukr rozpustí, omáčku odstavíme.
- 5Vlažný dezert vyklopíme na talířky, přelijeme omáčkou tofé a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.