Banánový rosol s koňakem

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 4lžíceŽelatina
    • 4decilitryVoda pitná
    • 140gramůBanány
    • 5decilitrůVíno bílé
    • 1decilitrLikér mandlový - Amaretto
    • 100gramůCukr krupice
    • 20gramůCukr vanilka
    • 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
17 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
910 mg
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Banány oloupeme, půlku nakrájíme na tenká kolečka. Naskládáme je na dno sklenic. Želatinu namočíme do studené vody a necháme ji nabobtnat. Druhou půlku banánů dáme do misky, přilijeme víno, 50 ml Amaretta a přidáme vanilkový cukr. Ponorným mixérem vše rozmixujeme.
  • 2
    Rozmixovanou hmotu dáme do vhodného kastrůlku. Přilijeme želatinu, přisypeme cukr a ve vodní lázní za stálého míchání zahříváme do rozpuštění želatiny.
  • 3
    Směs rozdělíme na připravené banány ve sklenicích. Naplněné sklenice dáme do lednice vychladit a ztuhnout.
  • 4
    Do vyšlehané šlehačky přidáme 50 ml Amaretta a zlehka promícháme. Těsně před podáváním poháry ozdobíme šlehačkou s Amarettem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.