Banánový rosol s koňakem
40 min.
Ingredience
- 4lžíceŽelatina
- 4decilitryVoda pitná
- 140gramůBanány
- 5decilitrůVíno bílé
- 1decilitrLikér mandlový - Amaretto
- 100gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
17 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
910 mg
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Banány oloupeme, půlku nakrájíme na tenká kolečka. Naskládáme je na dno sklenic. Želatinu namočíme do studené vody a necháme ji nabobtnat. Druhou půlku banánů dáme do misky, přilijeme víno, 50 ml Amaretta a přidáme vanilkový cukr. Ponorným mixérem vše rozmixujeme.
- 2Rozmixovanou hmotu dáme do vhodného kastrůlku. Přilijeme želatinu, přisypeme cukr a ve vodní lázní za stálého míchání zahříváme do rozpuštění želatiny.
- 3Směs rozdělíme na připravené banány ve sklenicích. Naplněné sklenice dáme do lednice vychladit a ztuhnout.
- 4Do vyšlehané šlehačky přidáme 50 ml Amaretta a zlehka promícháme. Těsně před podáváním poháry ozdobíme šlehačkou s Amarettem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.