Banánový sorbet s mangem
20 min.
Ingredience
- 5lžicCukr třtinový
- 400mililitrůČaj zelený
- 6kusůBanány
- 1kusLimetka
- 4lžíceLikér pomerančový
- 2kusyMango
- 3lžíceRum
- 4lžícePomerančová šťáva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Třtinový cukr vmícháme do čaje a rozpustíme. Banány oloupeme, nahrubo rozmačkáme a smícháme s čajem.
- 2Limetku omyjeme, kůru nastrouháme, vymačkáme šťávu.
- 3Šťávu a kůru smícháme s banánovou hmotou. Vše rozmixujeme na pyré a zjemníme pomerančovým likérem.
- 4Sorbet naplníme do mísy, dáme na 8 hodiny zmrazit. Opakovaně promícháme dvěma vidličkami.
- 5Mango oloupeme, dužinu okrájíme od pecky.
- 6Mangovou dužinu nakrájíme na kostičky. Rum smícháme s pomerančovou šťávou a mango tím přelijeme. Marinujeme 30 minut.
- 7Banánový sorbet podáváme s mangem marinovaným v rumu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.