Banánový sorbet s mangem

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 5lžicCukr třtinový
    • 400mililitrůČaj zelený
    • 6kusůBanány
    • 1kusLimetka
    • 4lžíceLikér pomerančový
    • 2kusyMango
    • 3lžíceRum
    • 4lžícePomerančová šťáva
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Třtinový cukr vmícháme do čaje a rozpustíme. Banány oloupeme, nahrubo rozmačkáme a smícháme s čajem.
  • 2
    Limetku omyjeme, kůru nastrouháme, vymačkáme šťávu.
  • 3
    Šťávu a kůru smícháme s banánovou hmotou. Vše rozmixujeme na pyré a zjemníme pomerančovým likérem.
  • 4
    Sorbet naplníme do mísy, dáme na 8 hodiny zmrazit. Opakovaně promícháme dvěma vidličkami.
  • 5
    Mango oloupeme, dužinu okrájíme od pecky.
  • 6
    Mangovou dužinu nakrájíme na kostičky. Rum smícháme s pomerančovou šťávou a mango tím přelijeme. Marinujeme 30 minut.
  • 7
    Banánový sorbet podáváme s mangem marinovaným v rumu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.