Banány flambované calvadosem
20 min.
Ingredience
- 2kusyPomeranče
- 4kusyBanány
- 60gramůMáslo čerstvé
- 85gramůCukr třtinový
- 2lžíceLimetková šťáva
- 3lžíceCalvados
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
30 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
8 g
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1Kůru z poloviny pomeranče oloupeme a jemně nasekáme. Šťávu z obou pomerančů vymačkáme.
- 2Oloupané banány podélně rozkrojíme a zprudka osmažíme na pánvi na 45g másla. Vyjmeme, přikryjeme a necháme na teplém místě.
- 3Do pánve přidáme zbylé máslo, přisypeme cukr a za občasného míchání zahříváme. Přidáme limetkovou a pomerančovou šťávu a kůru a povaříme 2-3 minuty.
- 4Nakonec přilijeme calvados, alkohol zapálíme a necháme vyhořet. Přidáme banány a ve šťávě je otočíme a prohřejeme.
- 5Podáváme horké, ozdobené ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.