Banány flambované calvadosem

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
30 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
8 g
Cukr
54 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kůru z poloviny pomeranče oloupeme a jemně nasekáme. Šťávu z obou pomerančů vymačkáme.
  • 2
    Oloupané banány podélně rozkrojíme a zprudka osmažíme na pánvi na 45g másla. Vyjmeme, přikryjeme a necháme na teplém místě.
  • 3
    Do pánve přidáme zbylé máslo, přisypeme cukr a za občasného míchání zahříváme. Přidáme limetkovou a pomerančovou šťávu a kůru a povaříme 2-3 minuty.
  • 4
    Nakonec přilijeme calvados, alkohol zapálíme a necháme vyhořet. Přidáme banány a ve šťávě je otočíme a prohřejeme.
  • 5
    Podáváme horké, ozdobené ušlehanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.