Banány v těstíčku
20 min.
Ingredience
- 8kusůBanány
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceSolamyl
- 250mililitrůVoda pitná
- 300mililitrůOlej rostlinný
- 4lžíceCukr třtinový
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůMouka rýžová
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1230 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
77 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
11 g
Cukr
65 g
Postup přípravy
- 1Oloupané banány nakrájíme na stejné kousky a v míse je pokapeme citronovou šťávou.
- 2Hladkou mouku, rýžovou mouku, prášek do pečiva, solamyl a skořici promícháme v misce. Do směsi postupně vlijeme vodu a vypracujeme řidší těstíčko.
- 3Ve velké pánvi rozehřejeme olej a potom příkon tepla trochu snížíme. Vždy kus banánu napíchneme na vidličku, ponoříme do těstíčka a po okapání vložíme do pánve. Banány smažíme 2-3 minuty po obou stranách dozlatova.
- 4Usmažené banány přendáme lopatkou s otvory na talíř s cukrem a obalíme je.
- 5Banány upravíme na mísu a můžeme podávat se šlehačkou nebo se zmrzlinou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.