Banskobystrické žemličky

40 min.
Slovensko

Ingredience

    • 120gramůCukr moučkový
    • 2kusyVaječný žloutek slepičí
    • 100gramůMandle mleté
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 1lžíceMarmeláda rybízová
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
    • 100gramůPiškoty dětské kulaté
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
922 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr se žloutky umícháme do pěny. Přidáme mleté mandle, citronovou kůru, zavařeninu a piškotové drobečky smíchané s práškem do pečiva. Vypracujeme tuhé těsto.
  • 2
    Z těsta tvarujeme malé žemličky. Urovnáme je na vymazaný plech, potřeme žloutkem a rychle upečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.