Barevná želé srdíčka s marcipánem
40 min.
Ingredience
- 50gramůMandle mleté
- 150gramůMáslo čerstvé
- 300gramůMarcipánová hmota surová
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůŽelé rybízové
- 100gramůŽelé jablečné
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 180gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
1 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Hladkou mouku, prášek do pečiva a mleté loupané mandle smícháme v míse. Přidáme změklé máslo, 130g cukru, 50g rozdrobeného marcipánu a 1 celé vejce. Rychle uhněteme těsto, které dáme na 1 hodinu do chladničky.
- 2Zbylý marcipán, cukr a vejce zpracujeme a vzniklou hmotou naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou tenkou špičkou.
- 3Připravené těsto (je křehké a drobivé) po částech rozválíme na tloušťku asi 5 mm. Vykrajujeme srdíčka, která urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Marcipánovou hmotu cukrářským sáčkem naneseme na okraje srdíček. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 12 minut.
- 4Odděleně zahřejeme oba druhy želé. Polovinu vychladlých srdíček ozdobíme jablečným želé, druhou polovinu rybízovým želé. Necháme ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.