Barevná želé srdíčka s marcipánem

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 50gramůMandle mleté
    • 150gramůMáslo čerstvé
    • 300gramůMarcipánová hmota surová
    • 2kusyVejce slepičí
    • 100gramůŽelé rybízové
    • 100gramůŽelé jablečné
    • 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 180gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
1 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hladkou mouku, prášek do pečiva a mleté loupané mandle smícháme v míse. Přidáme změklé máslo, 130g cukru, 50g rozdrobeného marcipánu a 1 celé vejce. Rychle uhněteme těsto, které dáme na 1 hodinu do chladničky.
  • 2
    Zbylý marcipán, cukr a vejce zpracujeme a vzniklou hmotou naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou tenkou špičkou.
  • 3
    Připravené těsto (je křehké a drobivé) po částech rozválíme na tloušťku asi 5 mm. Vykrajujeme srdíčka, která urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Marcipánovou hmotu cukrářským sáčkem naneseme na okraje srdíček. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 12 minut.
  • 4
    Odděleně zahřejeme oba druhy želé. Polovinu vychladlých srdíček ozdobíme jablečným želé, druhou polovinu rybízovým želé. Necháme ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.