Barevné řezy s tvarohovou náplní

75 min.
Evropa

Ingredience

  • Kakaové těsto
  • Na kávové těsto
    • 30gramůKáva turecká
    • 70mililitrůVoda pitná
    • 5kusůVejce slepičí
    • 5lžicCukr krupice
    • 6lžicMouka polohrubá
    • 13gramůKypřicí prášek do pečiva
  • Na náplň
  • Na ozdobení
    • 40gramůCukr moučkový
  • Na vymazání plechu
    • 60gramůHera
    • 40gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
109 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme do vhodné nádoby. Přidáme cukr, vejce a utřeme do pěny. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakao. Střídavě, za stálého míchání, přiléváme mléko. Vše důkladně promícháme a připravené těsto vlijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
  • 2
    Do tvarohu v misce přisypeme krupicový a vanilkový cukr, přidáme vejce a vyšleháme na pěnu, do které vmícháme rum. Tvarohovou náplň vložíme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Náplň nastříkáme na kakaové těsto, které máme na plechu.
  • 3
    Do hrníčku dáme kávu a zalijeme ji vroucí vodou. Necháme vychladnout, před dalším použitím scedíme. Vejce vyšleháme spolu s krupicovým cukrem na hustou hmotu, do které přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, přilijeme scezenou a vychladlou kávu a promícháme. Těsto opět přelijeme tvarohovou náplní, povrch uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme 45 minut při teplotě 160°C. Upečený koláč necháme vychladnout na plechu, posypeme moučkovým cukrem. Krájíme na úhledné čtverce, anebo trojúhelníky. Podáváme na jednotlivých dezertních talířcích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.