Barevné řezy s tvarohovou náplní
75 min.
Ingredience
- Kakaové těsto
- 120gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCukr moučkový
- 5kusůVejce slepičí
- 6gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceKakao
- 3lžíceMléko polotučné
- Na kávové těsto
- 30gramůKáva turecká
- 70mililitrůVoda pitná
- 5kusůVejce slepičí
- 5lžicCukr krupice
- 6lžicMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- Na náplň
- 600gramůTvaroh měkký
- 5gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 5kusůVejce slepičí
- 40mililitrůRum
- Na ozdobení
- 40gramůCukr moučkový
- Na vymazání plechu
- 60gramůHera
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
109 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme do vhodné nádoby. Přidáme cukr, vejce a utřeme do pěny. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakao. Střídavě, za stálého míchání, přiléváme mléko. Vše důkladně promícháme a připravené těsto vlijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
- 2Do tvarohu v misce přisypeme krupicový a vanilkový cukr, přidáme vejce a vyšleháme na pěnu, do které vmícháme rum. Tvarohovou náplň vložíme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Náplň nastříkáme na kakaové těsto, které máme na plechu.
- 3Do hrníčku dáme kávu a zalijeme ji vroucí vodou. Necháme vychladnout, před dalším použitím scedíme. Vejce vyšleháme spolu s krupicovým cukrem na hustou hmotu, do které přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, přilijeme scezenou a vychladlou kávu a promícháme. Těsto opět přelijeme tvarohovou náplní, povrch uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme 45 minut při teplotě 160°C. Upečený koláč necháme vychladnout na plechu, posypeme moučkovým cukrem. Krájíme na úhledné čtverce, anebo trojúhelníky. Podáváme na jednotlivých dezertních talířcích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.