Barevné velikonoční sušenky

45 min.
Česká republika

Ingredience

  • Hmota
    • 75gramůSušené mléko polotučné
    • 1lžíceMed včelí
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 50lžicVoda pitná
    • 75gramůCukr moučkový
    • 2špetkyPotravinářská barva
  • Sirup
    • 50gramůCukr krupice
    • 50mililitrůVoda pitná
  • Těsto
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo s cukrem utřeme do pěny, zašleháme mandlové aroma a vejce. Nakonec přidáme mouku.
  • 2
    Těsto rozdělíme do dvou mikrotenových sáčků a dáme na hodinu chladit do lednice.
  • 3
    Vychlazené těsto vyválíme (nejlépe mezi dvěma pečícími papíry) na placku silnou asi 3mm a dáme na půl hodiny do lednice.
  • 4
    Troubu si předehřejeme na 175° a z placky vykrájíme různé velikonoční tvary.
  • 5
    Pečeme 15 minut.
  • 6
    Na hmotu vše smícháme v míse a hněteme, než se vytvoří kompaktní hmota. Tu obarvíme na různé barvy.
  • 7
    Na sporáku perfektně rozpustíme cukr ve vodě, aby vznikl sirup.
  • 8
    Z hmoty vykrájíme stejné tvary, jako jsou sušenky.
  • 9
    Každou sušenku lehce potřeme sirupem a přilepíme hmotu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.