Barevné velikonoční sušenky
45 min.
Ingredience
- Hmota
- 75gramůSušené mléko polotučné
- 1lžíceMed včelí
- 1lžíceOlej rostlinný
- 50lžicVoda pitná
- 75gramůCukr moučkový
- 2špetkyPotravinářská barva
- Sirup
- 50gramůCukr krupice
- 50mililitrůVoda pitná
- Těsto
- 200gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžičkyTresť mandlová
- 200gramůCukr moučka
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Máslo s cukrem utřeme do pěny, zašleháme mandlové aroma a vejce. Nakonec přidáme mouku.
- 2Těsto rozdělíme do dvou mikrotenových sáčků a dáme na hodinu chladit do lednice.
- 3Vychlazené těsto vyválíme (nejlépe mezi dvěma pečícími papíry) na placku silnou asi 3mm a dáme na půl hodiny do lednice.
- 4Troubu si předehřejeme na 175° a z placky vykrájíme různé velikonoční tvary.
- 5Pečeme 15 minut.
- 6Na hmotu vše smícháme v míse a hněteme, než se vytvoří kompaktní hmota. Tu obarvíme na různé barvy.
- 7Na sporáku perfektně rozpustíme cukr ve vodě, aby vznikl sirup.
- 8Z hmoty vykrájíme stejné tvary, jako jsou sušenky.
- 9Každou sušenku lehce potřeme sirupem a přilepíme hmotu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.