Barevný koláč

55 min.
Česká republika

Ingredience

  • Na plech
  • Poleva
    • 300gramůCukr moučkový
    • 2lžíceVoda pitná
    • 2lžíceRum
    • 2lžíceCitronová šťáva
  • Těsto
    • 300gramůCukr moučkový
    • 2gramyMáslo čerstvé
    • 1kusCukr vanilka
    • 5kusůVejce slepičí
    • 200gramůZakysaná smetana
    • 300gramůMouka polohrubá
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 2lžícePudinkový prášek - vanilkový
    • 2lžícePudinkový prášek - kakaový
    • 2lžícePudinkový prášek - malinový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
1 g
Cukr
61 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo (nebo Heru) s moučkovým a vanilkovým cukrem utřeme v míse do pěny. Postupně přidáváme vejce a třeme. Potom vmícháme zakysanou smetanu a nakonec polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  • 2
    Těsto rozdělíme na tři díly a každý díl obarvíme pudinkovými prášky (vanilkový, kakaový a malinový).
  • 3
    PLech s okrajem nebo pekáč vymažeme máslem a vysypeme hrubou mouko. Připravené různě barevné těsto střídavě klademe lžící na plech.
  • 4
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
  • 5
    Vychladlý koláč přelijeme polevou.
  • 6
    Příprava polevy: Cukr, horkou vodu, rum a citronovou šťávu utřeme dohladka a nalijeme na vychladlý koláč.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.