Barevný koláč
55 min.
Ingredience
- Na plech
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžícePšeničná mouka hrubá
- Poleva
- 300gramůCukr moučkový
- 2lžíceVoda pitná
- 2lžíceRum
- 2lžíceCitronová šťáva
- Těsto
- 300gramůCukr moučkový
- 2gramyMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 5kusůVejce slepičí
- 200gramůZakysaná smetana
- 300gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 2lžícePudinkový prášek - vanilkový
- 2lžícePudinkový prášek - kakaový
- 2lžícePudinkový prášek - malinový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
1 g
Cukr
61 g
Postup přípravy
- 1Máslo (nebo Heru) s moučkovým a vanilkovým cukrem utřeme v míse do pěny. Postupně přidáváme vejce a třeme. Potom vmícháme zakysanou smetanu a nakonec polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- 2Těsto rozdělíme na tři díly a každý díl obarvíme pudinkovými prášky (vanilkový, kakaový a malinový).
- 3PLech s okrajem nebo pekáč vymažeme máslem a vysypeme hrubou mouko. Připravené různě barevné těsto střídavě klademe lžící na plech.
- 4Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 5Vychladlý koláč přelijeme polevou.
- 6Příprava polevy: Cukr, horkou vodu, rum a citronovou šťávu utřeme dohladka a nalijeme na vychladlý koláč.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.