Baskická čokoládová pěna
30 min.
Ingredience
- 180gramůČokoláda hořká
- 75mililitrůVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceRum
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1V hrnci smícháme čokoládu, nalámanou na malé kousky, s vodou.
- 2Vaříme při velmi nízké teplotě až do hustého krému.
- 3Odstavíme, necháme trochu vychladnout a přimícháme máslo.
- 4Postupně zašleháme žloutky a přiléváme rum. Z bílků ušleháme pevný sníh, pomalu smícháme s pěnou.
- 5Nalijeme do misek a necháme přes noc vychladit. Podáváme se šlehačkou a čokoládovými hoblinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.