Baskická čokoládová pěna

30 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci smícháme čokoládu, nalámanou na malé kousky, s vodou.
  • 2
    Vaříme při velmi nízké teplotě až do hustého krému.
  • 3
    Odstavíme, necháme trochu vychladnout a přimícháme máslo.
  • 4
    Postupně zašleháme žloutky a přiléváme rum. Z bílků ušleháme pevný sníh, pomalu smícháme s pěnou.
  • 5
    Nalijeme do misek a necháme přes noc vychladit. Podáváme se šlehačkou a čokoládovými hoblinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.