Batátový koláč
100 min.
Ingredience
- 1500gramůBrambory sladké (Batáty)
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůRum
- 25gramůTuk
- 2litryVoda pitná
- 30gramůCukr vanilka
- 170gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Batáty omyjeme, celé vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 20 minut doměkka. Scedíme, necháme trochu vychladnout, oloupeme a šťouchadlem rozmačkáme na kaši. Do mísy rozklepneme 4 vejce, přidáme kaši z batátů, cukr, měkké máslo, zakápneme rumem a vypracujeme těsto. Formu vymažeme tukem, vložíme do ní těsto a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi hodinu.
- 2Koláč necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.