Batátový koláč

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Batáty omyjeme, celé vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 20 minut doměkka. Scedíme, necháme trochu vychladnout, oloupeme a šťouchadlem rozmačkáme na kaši. Do mísy rozklepneme 4 vejce, přidáme kaši z batátů, cukr, měkké máslo, zakápneme rumem a vypracujeme těsto. Formu vymažeme tukem, vložíme do ní těsto a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi hodinu.
  • 2
    Koláč necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.