Batáty zapečené s pórkem
65 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory sladké (Batáty)
- 200gramůPórek
- 100gramůZakysaná smetana
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 60gramůSýr Čedar
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Batáty omyjeme, vložíme celé do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 20 minut doměkka. Vodu slijeme, batáty necháme trochu vychladnout a oloupeme. Pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka a v pánvi na másle trochu orestujeme. Batáty rozmačkáme šťouchadlem na kaši, smícháme se zakysanou smetanou, olejem, pórkem, vložíme do pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct. Pečeme zhruba 20 minut.
- 2Pokrm naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.