Batáty zapečené s pórkem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Batáty omyjeme, vložíme celé do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 20 minut doměkka. Vodu slijeme, batáty necháme trochu vychladnout a oloupeme. Pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka a v pánvi na másle trochu orestujeme. Batáty rozmačkáme šťouchadlem na kaši, smícháme se zakysanou smetanou, olejem, pórkem, vložíme do pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct. Pečeme zhruba 20 minut.
  • 2
    Pokrm naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.