Bavorský pudink z podmáslí s broskvemi

40 min.
Německo

Ingredience

    • 75gramůCukr krupice
    • 2lžíceŽelatina
    • 3lžíceCitronová šťáva
    • 1lžičkaCitronová kůra
    • 822gramůKompot broskvový
    • 2lžičkySolamyl
    • 1lžičkaKandovaná citronová kůra
    • 750mililitrůMléko - podmáslí
    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V teflonovém rendlíku rozmícháme 350 ml podmáslí s cukrem. Zasypeme práškovou želatinou a necháme 5 minut stát. Zahříváme na středním ohni, dokud se želatina zcela nerozpustí. Odstavíme z ohně a přidáme citrónovou šťávu, nastrouhanou kůru a zbytek podmáslí. Zakryjeme a dáme na 45 minut do lednice, občas promícháme.
  • 2
    Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku. Mixérem vyšleháme podmáslí s citrónem do pěny, asi 30 sekund. Spojíme se šlehačkou, až vznikne hladký krém. Směs nalijeme do 1,5 l velké formy ve tvaru bábovky, zakryjeme a necháme 2 hodiny v lednici.
  • 3
    Na broskvovou omáčku dáme do hrnce šťávu z broskvového kompotu, přimícháme škrob a na mírném ohni zahříváme, až směs zhoustne a začne se vařit, asi 1 minutu. Potom zlehka přidáme broskve. Omáčku zakryjeme a dáme do lednice.
  • 4
    Před servírováním vyklopíme pudink na vychlazenou mísu. Kolem něho a na vršek urovnáme broskve. Přelijeme omáčkou a ozdobíme proužky kandované citrónové kůry.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.