Bažantí prsa se ciderem
50 min.
Ingredience
- 2kusyBažantí prsa
- 2lžíceOlej rostlinný
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 8kusůCibulka jarní
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 370mililitrůcider strongbow dry
- 40gramůSlanina anglická
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
117 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
7 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
936 mg
Cukr
839 mg
Postup přípravy
- 1Bažantí prsa rozpůlíme, abychom dostali 4 kousky masa. Každý kousek osolíme a opepříme.
- 2Smažíme na oleji dozlatova, poté vyjmeme (ale udržujeme teplé).
- 3Do pánve místo bažanta dáme nasekanou jarní cibulku a máslo a opečeme ji. Poté ji dáme stranou.
- 4Do stejné pánve vrátíme bažantí prsa obalená ve slanině a nalijeme cider. Necháme zredukovat.
- 5Poté 20 minut dopečeme v troubě na 190 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.