Bažantí prsa se ciderem

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyBažantí prsa
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 7gramůSůl
    • 7gramůPepř černý mletý
    • 8kusůCibulka jarní
    • 1lžíceMáslo čerstvé
    • 370mililitrůcider strongbow dry
    • 40gramůSlanina anglická
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
117 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
7 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
936 mg
Cukr
839 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bažantí prsa rozpůlíme, abychom dostali 4 kousky masa. Každý kousek osolíme a opepříme.
  • 2
    Smažíme na oleji dozlatova, poté vyjmeme (ale udržujeme teplé).
  • 3
    Do pánve místo bažanta dáme nasekanou jarní cibulku a máslo a opečeme ji. Poté ji dáme stranou.
  • 4
    Do stejné pánve vrátíme bažantí prsa obalená ve slanině a nalijeme cider. Necháme zredukovat.
  • 5
    Poté 20 minut dopečeme v troubě na 190 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.