Belgické suflé s čokoládou
65 min.
Ingredience
- 130gramůČokoláda na vaření
- 2lžíceVoda pitná
- 300mililitrůMléko polotučné
- 45gramůMáslo čerstvé
- 45gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1gramTresť vanilková
- 60gramůCukr krupice
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 5kusůVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Rozlámanou čokoládu dáme do hrnce s odměřeným množstvím vody a trochou mléka. Mírně zahřejeme, až se čokoláda rozpustí. Za stálého míchání přidáme zbytek mléka.
- 2Rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a mícháme 1 minutu. Postupně vložíme čokoládovou směs. Přivedeme k varu a šleháme, až krém zhoustne. Vmícháme cukr, vanilkovou tresť a necháme vychladnout.
- 3Do vychladlého krému vmícháme žloutky. Lehce vymažeme formičky.
- 4Z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu jej přidáváme do žloutkového základu. Směs rozdělíme do jednotlivých formiček.
- 5Formičky položíme na horký plech a pečeme 40-45 minut v troubě předehřáté na 190 °C, až suflé nabudou a ztuhnou. Pocukrujeme je a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.