Belgické suflé s čokoládou

65 min.
Belgie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozlámanou čokoládu dáme do hrnce s odměřeným množstvím vody a trochou mléka. Mírně zahřejeme, až se čokoláda rozpustí. Za stálého míchání přidáme zbytek mléka.
  • 2
    Rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a mícháme 1 minutu. Postupně vložíme čokoládovou směs. Přivedeme k varu a šleháme, až krém zhoustne. Vmícháme cukr, vanilkovou tresť a necháme vychladnout.
  • 3
    Do vychladlého krému vmícháme žloutky. Lehce vymažeme formičky.
  • 4
    Z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu jej přidáváme do žloutkového základu. Směs rozdělíme do jednotlivých formiček.
  • 5
    Formičky položíme na horký plech a pečeme 40-45 minut v troubě předehřáté na 190 °C, až suflé nabudou a ztuhnou. Pocukrujeme je a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.