Běloruská jablečná pěna
30 min.
Ingredience
- 500gramůJablka
- 300mililitrůVoda pitná
- 1kusSkořice celá
- 150gramůŽelatina
- 125mililitrůŠlehačka
- 150gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
33 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
8 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, nakrájíme na kousky, zalijeme 200 ml vody, přidáme malý kousek skořicové kůry a uvaříme doměkka. Šťávu zvlášť procedíme a jablka prolisujeme sítem. Do jablečné šťávy přisypeme cukr, přilijeme želatinu namočenou ve 100 ml vody, uvedeme do varu, odstavíme a dáme vychladit.
- 2Vychladlou šťávu vlijeme do prolisovaných jablek a ručním šlehačem šleháme tak dlouho, až vznikne pěna. Jakmile začne houstnout, přelijeme ji do misek a dáme dobře vychladit.
- 3Jablečnou pěnu podáváme ozdobenou ušlehanou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.