Běloruská jablečná pěna

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
33 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
8 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka omyjeme, nakrájíme na kousky, zalijeme 200 ml vody, přidáme malý kousek skořicové kůry a uvaříme doměkka. Šťávu zvlášť procedíme a jablka prolisujeme sítem. Do jablečné šťávy přisypeme cukr, přilijeme želatinu namočenou ve 100 ml vody, uvedeme do varu, odstavíme a dáme vychladit.
  • 2
    Vychladlou šťávu vlijeme do prolisovaných jablek a ručním šlehačem šleháme tak dlouho, až vznikne pěna. Jakmile začne houstnout, přelijeme ji do misek a dáme dobře vychladit.
  • 3
    Jablečnou pěnu podáváme ozdobenou ušlehanou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.