Beránek bez tuku
70 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 3kusyRozinky tmavé
- 100gramůOřechy vlašské
- 160gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 4lžíceVoda pitná
- 1kusCukr vanilka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Žloutky třeme s cukrem do pěny. Po lžících přidáme vroucí vodu, potom mouku smíchanou s práškem do pečiva, přisypeme citronovou kůru a mleté ořechy. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a vanilkový cukr.
- 2Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Do míst, kde jsou oči a čumáček, vmáčkneme rozinky. Vlijeme těsto, formu vložíme do středně vyhřáté trouby a beránka pečeme 45-50 minut.
- 3Upečeného beránka vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 8. 4. 2017
Beránek bez tuku
Žloutky i ořechy obsahují tuk. Název je zavádějící pro toho, kdo hledá skutečné recepty bez tuku.