Beránek s kandovaným ovocem v čokoládě
105 min.
Ingredience
- Na formu
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka bezlepková
- Poleva
- 250gramůČokoláda na vaření
- 1lžíceKakao
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr moučkový
- Těsto
- 1gramMáslo čerstvé
- 6kusůVejce slepičí
- 1gramMouka bezlepková
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceKandované ovoce
- 1lžíceRozinky tmavé
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžícePomerančová kůra
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rozinky propereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Máslo vyšleháme s cukrem a do hmoty postupně zašleháváme žloutky, bezlepkovou mouku, kypřící prášek do pečiva, ušlehaný sníh z bílků a nakonec opatrně vmícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou a pomerančovou kůru.
- 2Hotové těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy beránka a pečeme asi 30 minut v troubě, vyhřáté na 200 °C. Potom troubu ztlumíme na 180 °C a pečeme ještě dalších 15 minut. Upečeného beránka necháme vychladnout a potom ho polijeme čokoládovou polevou, do důlků pro oči naaranžujeme 2 kuličky nového koření a beránka s polevou necháme v lednici ztuhnout. Nakonec v místě krku uvážeme červenou mašličku a servírujeme jako pohoštění o Velikonocích.
- 3Poleva: Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu na vaření a nastavíme ji tak, že v ní rozmícháme lžící moučkového cukru a lžící kakaa a lžící másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.