Beránek s kandovaným ovocem v čokoládě

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozinky propereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Máslo vyšleháme s cukrem a do hmoty postupně zašleháváme žloutky, bezlepkovou mouku, kypřící prášek do pečiva, ušlehaný sníh z bílků a nakonec opatrně vmícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou a pomerančovou kůru.
  • 2
    Hotové těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy beránka a pečeme asi 30 minut v troubě, vyhřáté na 200 °C. Potom troubu ztlumíme na 180 °C a pečeme ještě dalších 15 minut. Upečeného beránka necháme vychladnout a potom ho polijeme čokoládovou polevou, do důlků pro oči naaranžujeme 2 kuličky nového koření a beránka s polevou necháme v lednici ztuhnout. Nakonec v místě krku uvážeme červenou mašličku a servírujeme jako pohoštění o Velikonocích.
  • 3
    Poleva: Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu na vaření a nastavíme ji tak, že v ní rozmícháme lžící moučkového cukru a lžící kakaa a lžící másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.