Berlínské kysané zelí
90 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 1500gramůZelí kysané
- 150gramůSádlo škvařené
- 4kusyBobkový list
- 200gramůHrozinky
- 500gramůJablka
- 0,5litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
9 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu rozehřejeme sádlo, přidáme oloupanou, na kroužky pokrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Následně přidáme kysané zelí, omytá, na kostky nakrájená jablka, vše chvíli podusíme bez přidání vody.
- 2Okořeníme bobkovým listem, vsypeme rozinky, zalijeme pivem a asi hodinu dusíme pod pokličkou na mírném ohni.
- 3Podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.