Bernská mísa (Berner Platte)
135 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1kilogramZelí kysané
- 1decilitrVíno bílé
- 1kilogramVepřová plec
- 500gramůAnglická slanina
- 1kusHovězí jazyk
- 3kusyVepřové nožičky
- 100gramůKlobása uzená
- 500gramůHovězí maso zadní
- 1kusMrkev kořen
- 4,5litryVoda pitná
- 10gramůJalovec
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1606 kcal
Bílkoviny
135 g
Tuky
108 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájenou na nudličky podusíme na sádle, přidáme kyselé zelí a jalovec, promícháme a zalijeme vínem s 1 l vody. Přidáme slaninu, vepřová žebírka (nebo ramínko), přikryjeme poklicí a zvolna vaříme asi 90 minut. Asi 20 minut před koncem vaření přidáme klobásu a prohříváme.
- 2V jiném hrnci mezitím v neslané vodě vaříme uzený hovězí jazyk a vepřové nožičky.
- 3Hovězí maso se zeleninou vaříme také v jiném hrnci. Všechny druhy masa nakrájíme na porce a rozložíme na zelí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.