Bezé dort s rumem
115 min.
Ingredience
- 30gramůCukr krupice
- 85gramůCukr třtinový
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- náplň
- 250gramůMascarpone
- 30gramůCukr krupice
- 115gramůČokoláda hořká
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceRum
- 85gramůOřechy lískové
- 115gramůKompot třešňový
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
41 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Plechy vyložíme pečicím papírem a nakreslíme na něj 3 kruhy o průměru asi 18cm.
- 2Na bezé promícháme krupicový cukr se třtinovým cukrem. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně zašleháme promíchané cukry. Směs naneseme do nakreslených kruhů a rozetřeme dohladka. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 90 minut dokřupava. Upečené korpusy necháme vychladnout na mřížce.
- 3Příprava náplně: V míse utřeme mascarpone s cukrem. Vmícháme rozpuštěnou, téměř vychladlou čokoládu.
- 4Smetanu ušleháme do polohusta a spolu s rumem, okapanými třešněmi a opraženými, nasekanými oříšky vmícháme do náplně.
- 5Náplní spojíme upečené bezé pláty a dort necháme asi 30 minut chladit. Podáváme poprášený moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.