Bezé dort s rumem

115 min.
Evropa

Ingredience

  • náplň
    • 250gramůMascarpone
    • 30gramůCukr krupice
    • 115gramůČokoláda hořká
    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 3lžíceRum
    • 85gramůOřechy lískové
    • 115gramůKompot třešňový
    • 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
41 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plechy vyložíme pečicím papírem a nakreslíme na něj 3 kruhy o průměru asi 18cm.
  • 2
    Na bezé promícháme krupicový cukr se třtinovým cukrem. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně zašleháme promíchané cukry. Směs naneseme do nakreslených kruhů a rozetřeme dohladka. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 90 minut dokřupava. Upečené korpusy necháme vychladnout na mřížce.
  • 3
    Příprava náplně: V míse utřeme mascarpone s cukrem. Vmícháme rozpuštěnou, téměř vychladlou čokoládu.
  • 4
    Smetanu ušleháme do polohusta a spolu s rumem, okapanými třešněmi a opraženými, nasekanými oříšky vmícháme do náplně.
  • 5
    Náplní spojíme upečené bezé pláty a dort necháme asi 30 minut chladit. Podáváme poprášený moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.