Bezé se žloutkovým krémem

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
57 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj krupicový cukr. Na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme ze směsi pomocí cukrářského sáčku oválky a na jejich okraje nastříkáme pusinky.
  • 2
    V troubě vyhřáté na 100 stupňů Celsia sušíme pečivo 1-2 hodiny.
  • 3
    V horké vodní lázni šleháme žloutky, vanilkový a moučkový cukr a pomerančovou šťávu ze dvou pomerančů na hustý krém. Přidáme rozpuštěnou želatinu a mícháme do vychladnutí.
  • 4
    Smetanu ušleháme a zlehka vmícháme do krému. Naplníme jím upečené sněhové oválky.
  • 5
    Dezert ozdobíme čerstvými jahodami a meduňkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.