Bezé se žloutkovým krémem
130 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr moučkový
- 160gramůCukr krupice
- 2kusyPomeranče
- 1kusCukr vanilka
- 1kusMeduňka
- 150gramůJahody zahradní
- 4kusyVejce slepičí
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4plátkyŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
57 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj krupicový cukr. Na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme ze směsi pomocí cukrářského sáčku oválky a na jejich okraje nastříkáme pusinky.
- 2V troubě vyhřáté na 100 stupňů Celsia sušíme pečivo 1-2 hodiny.
- 3V horké vodní lázni šleháme žloutky, vanilkový a moučkový cukr a pomerančovou šťávu ze dvou pomerančů na hustý krém. Přidáme rozpuštěnou želatinu a mícháme do vychladnutí.
- 4Smetanu ušleháme a zlehka vmícháme do krému. Naplníme jím upečené sněhové oválky.
- 5Dezert ozdobíme čerstvými jahodami a meduňkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.