Bezinko-rumové víno

45 min.

Ingredience

    • 2litryBezinky
    • 1litrVoda pitná
    • 1kilogramCukr krupice
    • 1kusCukr vanilka
    • 1kusCukr skořicový
    • 4decilitryRum
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
801 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
176 g
Vláknina
18 g
Cukr
122 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bezinky dobře promyjeme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody a pomalu vaříme 15 minut. Povařené bezinky přelijeme do druhého hrnce přes plátno, které jsme připevnili kolem hrnce. Poté k čisté šťávě přimícháme cukr a pomalu vaříme, až se cukr rozpustí. Pak přidáme vanilkový cukr, skořicový cukr, 5 lžic mleté zrnkové kávy, promícháme a necháme vychladnout.
  • 2
    Když je tekutina chladná, přilijeme rum, promícháme, přecedíme znovu přes husté plátno a rozlijeme do čistých lahví. Víno uskladníme na chladném a tmavém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.