Bezinko-rumové víno
45 min.
Ingredience
- 2litryBezinky
- 1litrVoda pitná
- 1kilogramCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1kusCukr skořicový
- 4decilitryRum
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
801 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
176 g
Vláknina
18 g
Cukr
122 g
Postup přípravy
- 1Bezinky dobře promyjeme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody a pomalu vaříme 15 minut. Povařené bezinky přelijeme do druhého hrnce přes plátno, které jsme připevnili kolem hrnce. Poté k čisté šťávě přimícháme cukr a pomalu vaříme, až se cukr rozpustí. Pak přidáme vanilkový cukr, skořicový cukr, 5 lžic mleté zrnkové kávy, promícháme a necháme vychladnout.
- 2Když je tekutina chladná, přilijeme rum, promícháme, přecedíme znovu přes husté plátno a rozlijeme do čistých lahví. Víno uskladníme na chladném a tmavém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.