Bezinková bryja z Opavska a Hlučínska

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1lžičkaSolamyl
    • 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
    • 5decilitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 5decilitrůBezinky
    • 1kusSkořice celá
    • 3lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
14 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bezinky zasypeme cukrem, přidáme kousek skořice a necháme povařit s polovinou smetany.
  • 2
    Pak ji zalijeme druhou polovinou smetany, do které jsme zamíchali hladkou mouku nebo škrob a krátce povaříme.
  • 3
    Do omáčky se namáčejí vdolky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.