Bezinková kaše

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1000gramůBezinky
    • 1kusPerník
    • 1decilitrMléko polotučné
    • 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1špetkaSkořice mletá
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
18 g
Cukr
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bezinky necháme uležet 1 - 2 dny.
  • 2
    Pak je otrháme ze stopek a rozvaříme. Přecedíme je a šťávu opět vaříme. Přidáme mléko, cukr dle chuti, skořici, zahustíme moukou a nastrouhaným perníkem. Omastíme máslem.
  • 3
    Jakmile vše zhoustne na kaši, nalijeme ji do talířů.
  • 4
    Podáváme s chlebem, který namáčíme do kaše.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.