Bezinková kaše se skořici
40 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 2kilogramyBezinky
- 300gramůCukr krupice
- 80gramůMáslo jihočeské
- 30gramůSkořice mletá
- 20gramůCukr vanilka
- 1špetkaCitronová kůra
- 150gramůPerník
- 50gramůTvaroh tvrdý na strouhání
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
26 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Dva dny předem namočené a odležené bezinky očistíme od stopek a v hrnci s vodou rozvaříme. Rozvařené bezinky scedíme, šťávu osladíme, přisypeme skořici, nastrouhanou citrónovou kůru, vanilkový cukr a všechno dáme vařit.
- 2Kaši zahustíme nastrouhaným perníkem a 10 g másla. Uvařenou kaši naléváme do menších misek, posypeme nastrouhaným tvarohem, cukrem a polité rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.