Bezinková kaše se skořici

40 min.

Ingredience

      • 2litryVoda pitná
      • 2kilogramyBezinky
      • 300gramůCukr krupice
      • 80gramůMáslo jihočeské
      • 30gramůSkořice mletá
      • 20gramůCukr vanilka
      • 1špetkaCitronová kůra
      • 150gramůPerník
      • 50gramůTvaroh tvrdý na strouhání
    Počet porcí:
    6

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    561 kcal
    Bílkoviny
    3 g
    Tuky
    13 g
    Sacharidy
    119 g
    Vláknina
    26 g
    Cukr
    49 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Dva dny předem namočené a odležené bezinky očistíme od stopek a v hrnci s vodou rozvaříme. Rozvařené bezinky scedíme, šťávu osladíme, přisypeme skořici, nastrouhanou citrónovou kůru, vanilkový cukr a všechno dáme vařit.
    • 2
      Kaši zahustíme nastrouhaným perníkem a 10 g másla. Uvařenou kaši naléváme do menších misek, posypeme nastrouhaným tvarohem, cukrem a polité rozpuštěným máslem.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.