Bezinkový likér s rumem a kávou

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 2litryBezinky
    • 1litrVoda pitná
    • 5decilitrůRum
    • 1kusCukr vanilka
    • 6lžicKáva turecká
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
14 g
Vápník
15 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bezinky očistíme, omyjeme a odstraníme stopky. Nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme cca 15 minut. Poté odstavíme a necháme vychladnout. Přecedíme, ale nemačkáme.
  • 2
    Do šťávy přisypeme vanilkový cukr, přidáme černou kávu, kterou předem necháme 3x vařit, a společně povaříme další 3 minuty. Odstavíme a do vychladlého likéru vmícháme rum. Rozdělíme do lahví, zavíčkujeme a před podáváním necháme odležet cca 3 měsíce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 23. 9. 2016
Bezinkový likér s rumem a kávou
Dělám ho už několik let,ale autor zapomněl napsat, že se zde dává taky normální cukr a to docela dos 1 kg na 2 l bezinek a té kávy je zde opravdu hodně, já osobně tolik nedávám. Dávám 2 pl.lžíce na 2 l bezinek.
Anonymní uživatel
pá 23. 9. 2016
Bezinkový likér s rumem a kávou
Dělám ho už několik let,ale autor zapomněl napsat, že se zde dává taky normální cukr a to docela dos 1 kg na 2 l bezinek a té kávy je zde opravdu hodně, já osobně tolik nedávám. Dávám 2 pl.lžíce na 2 l bezinek.