Bezlepková olejová bábovka s kokosem
50 min.
Ingredience
- Na vysypání formy
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2,5lžíceStrouhanka bezlepková
- Těsto
- 100gramůMouka bezlepková
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůKokos strouhaný
- 100gramůCukr krupice
- 150gramůOlej slunečnicový
- 3kusyVejce slepičí
- 2,5decilitryMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
57 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
66 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku s bezlepkovým práškem do pečiva. Přidáme strouhaný kokos, cukr, olej, vejce a mléko. Vše důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme dolít mléko, těsto by mělo mít hustší konzistenci.
- 2Formu na bábovku vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Nalijeme do ní těsto a dáme ji do předehřáté trouby na 160°C - 180°C péct. Pečeme do zlatova přibližně 40 minut. Po upečení opatrně bábovku překlopíme na mísu. Aby se bábovka z formy uvolnila, položíme na chvíli na formu mokrou studenou utěrku. Bábovka se tak z formy uvolní. Necháme vychladnout, poté nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.