Bezlepkové banánové kostky
52 min.
Ingredience
- Na vytření formy
- 3lžíceStrouhanka bezlepková
- 2lžíceOlej slunečnicový
- Poudinková náplň
- 4decilitryMléko plnotučné
- 1kusPuding-vanilkový
- 80gramůCukr krystal
- 4kusyBanány
- 5decilitrůSmetana 33% (šlehačka)
- Těsto
- 80gramůCukr krupice
- 160gramůMouka bezlepková
- 40gramůKakao
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
42 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
3 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme 6 žloutků a 80 g krystalového cukru. Elektrickým šlehačem vyšleháme žloutky do pěny. Bílky s 80 g krystalového cukru vyšleháme na tuhý sníh. Obě směsi smícháme, postupně přimícháme po lžicích bezlepkovou mouku a kakao. Plech vytřeme olejem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Na něj nalijeme těsto a dáme do předehřáté trouby na 160°C. Pečeme přibližně 30 minut do zlatova.
- 2Mezitím připravíme pudinkovou náplň: v rendlíku přivedeme k varu 4 dl mléka. V 1 dl mléka rozmícháme bezlepkový vanilkový pudink a vlijeme ho do mléka. Za stálého míchání vaříme puding 1 minutu, přimícháme 80 g cukru, pudink odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- 3Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku. Když je upečený korpus koláče vychladlý, poklademe na něj rozpůlené oloupané banány a zalijeme je pudinkem. Uhladíme, ozdobíme šlehačkou a nastrouhanou bezlepkovou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.