Bezlepkové ďábelské roštěnky na víně
80 min.
Ingredience
- 200gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1kusChilli paprička
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 3decilitryVoda pitná
- 0,5decilitrVíno červené
- 2lžičkyHořčice bezlepková
- 1lžíceKečup bezlepkový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
26 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
75 mg
Cukr
420 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí plátky z roštěnky omyjeme, osušíme a mírně je naklepeme. Okraje plátků nařízneme na několika místech, aby se při smažení nekroutily. Omyjeme malou chilli papričku, rozkrojíme ji, zbavíme semínek a papričku posekáme nadrobno. Plátky potřeme olejem, kečupem, bezlepkovou hořčicí a rozetřeme po nich chilli papričku. V pánvi na rozpáleném olivovém oleji roštěnou orestujeme z každé strany po 1 minutě dozlatova. Poté přilijeme vodu a pod pokličkou dusíme 1 hodinu. Když je maso téměř měkké, přilijeme červené víno a maso dodusíme.
- 2Plátky dáme na talíře, polijeme je šťávou z masa a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.