Bezlepkové medovníčky
50 min.
Ingredience
- Na potření
- Poleva
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 180gramůCukr moučkový
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaŠkrob kukuřičný bezlepkový
- Těsto
- 360gramůMouka bezlepková
- 1kusKypřící prášek bezlepkový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 180gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůMed včelí
- 30gramůKakao
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
19 mg
Cukr
66 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme 360 g bezlepkové mouky s bezlepkovým kypřícím práškem a bezlepkovým perníkovým kořením. Přidáme 50 g změklého másla, 180 g moučkového cukru, 3 celá vejce, 50 g medu a 30 g kvalitního kakaa.
- 2Směs v míse promícháme a trochu vypracujeme. Vyklopíme na vál a těsto dobře uhněteme. Musí být vláčné a hladké. Vyválíme z něj placku silnou asi 3-4 mm. Formičkami vykrajujeme různé malé tvary (srdíčka, hvězdičky, květy..). Medovníčky položíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 15-20 minut dozlatova.
- 3Upečené medovníčky hned potíráme rozšlehaným bílkem. Když vychladnou, ozdobíme je bílkovo-citrónovou polevou: v misce rozmícháme 1 bílek, 170 g moučkového cukru 0.5 lžíce citronové šťávy a 1 lžičku bezlepkového škrobu. Vše dobře vymícháme, dáme do sáčku na zdobení a medovníčky ozdobíme podle vlastní fantazie.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.