Bezlepkové míša řezy s čokoládovou polevou
48 min.
Ingredience
- Čokoládová poleva
- 0,5litrVoda pitná
- 150gramůČokoláda na vaření
- 50gramůTuk ztužený
- Korpus
- 300gramůMouka bezlepková Jizerka
- 1kusKypřící prášek bezlepkový
- 200gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceKakao
- 2,5decilitryMléko plnotučné
- Tvarohový krém
- 750gramůTvaroh měkký
- 200gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 180gramůHera
- 0,4centilitrRum
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
34 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
1 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku Jizerka s bezlepkovým práškem do pečiva. Přidáme práškový cukr, 2 vejce, 2 lžíce oleje a 2 lžíce kakaa. Vše promícháme a přilijeme vlahé mléko. Znovu důkladně směs promícháme a nalijeme ji na plech vyložený pečícím papírem. Povrch těsta uhladíme, dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova přibližně 20 minut.
- 2Mezitím připravíme tvarohovou náplň: V míse smícháme měkký tvaroh s prosátým moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, rozpuštěnou vlahou Herou a rumem. Tvarohový krém důkladně ručně vyšleháme.
- 3Upečený vychladlý korpus potřeme tvarohovým krémem a dáme do chladničky zatuhnout.
- 4Připravíme čokoládovou polevu: do hrnce s 0.5 litrem vody posadíme rendlík, do kterého rozlámeme čokoládu na vaření, přidáme pokrmový tuk a za stálého míchání nad parou čokoládu rozpustíme dohladka. Vzniklou polevu rozetřeme po tvarohovém krému a znovu korpus s krémem dáme do chladničky minimálně na 3 hodiny zatuhnout.
- 5Hotový moučník nakrájíme na řezy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 8. 11. 2015
Bezlepkové míša řezy s čokoládovou polevou
Výborné řezy!!! Děláme již dlouho.-)Není co vytknout:-)