Bezlepkové smetanové muffiny s mrkví
35 min.
Ingredience
- 175gramůMouka bezlepková Jizerka
- 175gramůMrkev kořen
- 1kusVejce slepičí
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůCukr moučkový
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 0,5kusKypřící prášek bezlepkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Bezlepkovou mouku Jizerka s bezlepkovým práškem do pečiva prosejeme do mísy. Očištěnou a omytou mrkev nastrouháme a smícháme s bezlepkovou moukou, vejcem, smetanou, moučkovým cukrem a 2 lžícemi oleje. Směs důkladně promícháme.
- 2Do formiček na muffiny dáme přibližně po dvou lžicích těsta.
- 3Muffiny pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 15-20 minut. Upečené muffiny podáváme vychladlé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.