Bezlepkové sýrové karbanátky

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400gramůSýr Eidam cihla 30%
    • 200gramůSýr Čedar - tavený
  • Smetanový dip
    • 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
    • 2lžíceKečup bezlepkový
  • Trojobal
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
801 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
63 g
Sacharidy
16 g
Cukr
711 mg
Vápník
817 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nastrouháme tvrdý sýr, přidáme k němu tavený sýr a uhněteme těstíčko, ze kterého tvarujeme menší placičky nebo kuličky. Kukuřičné lupínky nasypeme do mikrotenového sáčku a na válu je válečkem rozmačkáme na hrubou strouhanku. Připravíme si trojobal: bezlepkovou mouku + rozšlehaná vajíčka + strouhanku z lupínků. Poté ještě nachystáme smetanový dip: v misce rozmícháme zakysanou smetanu "light" se dvěma lžícemi bezlepkového kečupu.
  • 2
    Připravené sýrové placičky obalíme v trojobalu, v pánvi na rozpáleném oleji je smažíme z každé strany do zlatova. Sýrové karbanátky podáváme teplé i studené se smetanovým dipem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.